Mrožek.si - Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine Mrožek.si

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine mrozek.si določajo pogoje nakupa ter prodaje izdelkov, ki jih trži Mrožek, spletna trgovina, Katja Remic s.p., Ulica Hermana Potočnika 19, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju: Splošni pogoji). Spletna trgovina www.mrozek.si je informacijski sistem, namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov uporabnikom. Upravlja jo Mrožek, spletna trgovina, Katja Remic s.p., Ulica Hermana Potočnika 19, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju ponudnik). Uporabnik je oseba, ki uporablja naš sistem, torej kupec v spletni trgovini.

Ponudnik in kupec medsebojne obveznosti pri nakupih preko spletne trgovine urejata s temi splošnimi pogoji. Vsak uporabnik storitev spletne trgovine je dolžan ob oddaji naročila predložiti zahtevane podatke, ki se obdelujejo in hranijo v skladu z določili slovenske zakonodaje o varstvu osebnih podatkov. Uporabnik je dolžan zagotoviti, da v njegovem imenu ne bo nastopal nihče drug oz. samo z izrecnim pooblastilom uporabnika, v primeru opustitve te dolžnosti uporabnika ponudnik ne prevzema nobene odgovornosti.

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice kupca ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

PLAČILNE METODE

V spletni trgovini omogočamo naslednje načine plačil:

  • Plačilo po predračunu. Po prejemu naročila bomo preverili dobavljivost izdelkov ter na vaš elektronski naslov poslali predračun z vsemi podatki. Po plačilu predračuna in prejemu kupnine na naš poslovni račun bo blago odposlano na navedeni naslov za dostavo.
  • PayPal plačilo. Po oddaji naročila je kupec preusmerjen na stran PayPal.com, kjer opravi plačilo z PayPal storitvijo. Blago je odposlano na naslov kupca po potrditvi plačila.

Vse do popolnega plačila izdelkov iz posameznega naročila ostanejo naročeni izdelki v lasti ponudnika, tudi če so že bili dostavljeni kupcu. V primeru neplačila oz. nepopolnega plačila ima ponudnik tudi alternativno pravico od kupca zahtevati vračilo izdelka v brezhibnem stanju.

Ponudnik izda račun, ki ga pošlje v elektronski obliki, na e-poštni naslov kupca in sodi kot veljaven dokaz za reklamacijo.

CENE V SPLETNI TRGOVINI

Vse cene so v EUR in vsebujejo DDV. Pridržujemo si pravico do sprememb cen, razen če ni drugače navedeno (primer akcij in posebnih popustov). Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in veljajo do preklica. Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji. Navedene cene veljajo le za nakupe v spletni trgovini.

Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena izdelka spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.

PRAVICA DO ODSTOPA OD NAKUPA TER VRAČILO BLAGA

Potrošnik ima pravico, da v 14 dneh od dobave blaga ponudniku pisno sporoči odstop od pogodbe, in sicer na kontaktni e-naslov info@mrozek.si, zahteva pa lahko tudi pridobitev odstopnega obrazca od ponudnika. Potrošnik mora nato blago vrniti podjetju v nadaljnjih 14 dneh po pisnem sporočilu, pri čemer sam krije neposredne stroške vračila. Izdelki morajo biti nerabljeni, nepoškodovani in v originalni embalaži. Priložena mora biti kopija računa. Stroške vračila blaga krije kupec. Ponudnik vrne celotno kupnino takoj ko je mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejetja sporočila o odstopu od pogodbe in vračilu izdelka. Kupec mora blago vrniti na naslov: Mrožek, spletna trgovina, Katja Remic s.p., Ulica Hermana Potočnika 19, 1000 Ljubljana.

Upoštevajte, da pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

STVARNA NAPAKA

Kdaj je napaka stvarna? Kadar:

- artikel nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet

- artikel nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana

- artikel nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane

- je prodajalec izročil artikel, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Kako se preverja primernost artikla?

Preverja se z drugim, brezhibnim artiklom enake vrste, hkrati pa tudi z izjavami proizvajalca oziroma navedbami na samem artiklu.

Kako se stvarno napako uveljavi?

Kupec nas mora o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom le-te na lastne stroške obvestiti v zakonsko določenem roku in nam hkrati omogočiti pregled artikla.

Pravico do uveljavljanja stvarne napake na artiklu natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.

GARANCIJA

Artikel ima garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali na računu.

Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa.

Če informacije o garanciji ni, artikel nima garancije ali pa podatek v tem trenutku ni znan. V slednjem primeru lahko kupec kontaktira ponudnika, ki bo zagotovil ažurno informacijo.

DOBAVNI ROK

Če je izdelek na zalogi znaša dobavni rok največ dva tedna od prejetja kupnine na naš transakcijski račun. Če izdelka ni na zalogi, bo kupec v roku enega delovnega dne o tem obveščen po elektronski pošti oziroma je to razvidno na spletni strani trgovine.

Spletna trgovina želi čim bolj ustreči željam vseh naših kupcev, zato vam za pakiranje in dostavo kupljenega blaga v Republiki Sloveniji zaračunamo enotno ceno, ki znaša od 4 EUR za posamezno naročilo. Poštnino za pošiljke v tujino zaračunavamo po ceniku Pošte Slovenije. Pri nakupu v vrednosti nad 50 EUR je dostava v Republiki Sloveniji brezplačna.

Dostava poteka preko GLS d.o.o., v času njihovih uradnih ur.

PRAVICA DO ZASEBNOSTI

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1, Ur. list RS št. 86/2004, s spremembami in dopolnitvami). Vsi podatki, pridobljeni preko spletne strani mrozek.si bodo uporabljeni izključno za pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov in ostale potrebne komunikacije ter marketinških sporočil. Pogodba o nakupu oz. predračun bo v elektronski obliki shranjen pri ponudniku še deset let po njegovi izdaji. Kupec lahko s sporočilom na info@mrozek.si zahteva odstranitev svojih osebnih podatkov iz evidence ponudnika.

PIŠKOTKI

Trgovina Mrožek.si vsakemu uporabniku ob začetku vsakokratne uporabe spletne trgovine dodeli piškotek za identifikacijo, spremljanje nakupovalne košarice in zagotavljanje sledljivosti (t.i. “cookie”), ki se v pomnilniku strežnika shranjuje le za čas trajanja obiska spletne trgovine in se izbriše po eni uri neaktivnosti. Trgovec lahko na osebni računalnik uporabnika shrani tudi nekatere trajne piškotke, kot npr. identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki za prepoznavanje ob naslednjem obisku spletne trgovine ali ocene artiklov, s pomočjo katerega uporabnik ve, katere artikle je že ocenil, posredno pa tudi piškotke zunanje storitve Google Analytics, ki služijo analizi obiskov spletnega mesta. Trgovec lahko te podatke v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz. Za potrebe zagotavljanja spletne varnosti trgovec zbira tudi IP naslove, iz katerih uporabniki dostopajo do spletne trgovine.

KOMUNIKACIJA

Obvestila o mesečnih akcijah in reklamna elektronska sporočila morajo biti jasno in nedvoumno označena kot reklamna sporočila. Pošiljatelj mora biti jasno razviden. Željo uporabnika, da ne prejema reklamnih sporočil ter obvestil o mesečnih akcijah, bo ponudnik brezpogojno upošteval, ob prejemu ustrezne zahteve.

ODVEZA ODGOVORNOSTI

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti skladnost in ažurnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko karakteristike izdelkov, njihova zaloga in cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe pravočasno popraviti podatkov na spletnih straneh. V takšnem primeru bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil preklic naročila ali zamenjavo naročenega izdelka. Vse fotografije izdelkov so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

PRITOŽBE IN SPORI

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Pritožbe in reklamacije lahko uporabniki pošljejo po elektronski pošti info@mrozek.si ali po klasični pošti na naslov: Mrožek, spletna trgovina, Katja Remic s.p., Ulica Hermana Potočnika 19, 1000 Ljubljana

Ponudnik mora v petih delovnih dneh potrditi, da je pritožbo prejel, sporočiti uporabniku oz. kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval, in ga ves čas obveščati o poteku postopka. Ponudnik si bo prizadeval po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno. V primeru, da spora ni mogoče rešiti s sporazumom, bo v zadevi odločalo stvarno pristojno sodišče v Ljubljani.

VELJAVNOST SPLOŠNIH POGOJEV

Predmetni splošni pogoji stopijo v veljavo z dnem 1.1.2016 in veljajo do preklica oz. spremembe.

PODATKI O PONUDNIKU

Naziv: Mrožek, spletna trgovina, Katja Remic s.p. 

Naslov: Ulica Hermana Potočnika 19, 1000 Ljubljana

E-pošta: info@mrozek.si

Davčna številka: SI81775130

Matična številka: 8041458000

Banke in poslovni računi:

Delavska hranilnica d.d., Miklošičeva 5, 1000 Ljubljana

  • IBAN: SI56 6100 0001 7772 784
  • BIC: HDELSI22
Left Nadaljuj z nakupom
Nakupovalna košarica

Vaša košarica je trenutno prazna

Liquid error: Could not find asset snippets/booster-message.liquid